rashond kopen

Een rashond kopen die bij mij past

Een rashond kopen die bij mij past

Een rashond kopen gaat snel, maar hoe kan je best een rashond kopen die bij u past ? Rashonden heb je in alle maten en gewichten, maar de juiste rashond kopen die bij u past is een andere zaak.

Een rashond kopen die bij mij past ? Ga je voor een klein hondenras zoals een Toy poedel of ga je voor een extreem goot hondenras zoals de Boerboel ?

Een rashond kopen ? Je zal een paar dingetjes op een rij moeten zetten.

Niet iedere rashond past bij u, veel hangt af van je persoonlijkheid en je karakter. Wil je een hond die goed luistert of ga je voor een vrije opvoeding. Veel hondenrassen hebben een eigenaar nodig die de leiding neemt. Laat je sommige honden hun eigen willetje doen, dan kom je vlug van een kale reis thuis. Net zoals in een huisgezin zijn er bepaalde regels waar iedereen zich moet aan houden, dat is net hetzelfde met een hond. Iedereen weet zijn plaats binnen het gezin, ook uw hond moet dit weten en er zich aan houden.

Hoe groot mag je rashond zijn dat je wil kopen?

Kies een rashond die bij u past. De keuze die je moet maken hangt dikwijls af waar je woont. Een appartement of kleine woning is meestal niet geschikt voor grote hondenrassen. Grote hondenrassen willen dikwijls veel ruimte en een grote tuin. Vergis u niet, er zijn ook kleine hondenrassen die die een grote tuin noodzakelijk vinden. Heb je geen grote tuin, hou er dan rekening mee dat sommige van deze hondenrassen extra beweging nodig hebben. Dus mag je rekenen op een dagelijkse wandeling van alles bij elkaar één tot twee uur wandelplezier.

Kinderen, kleine kinderen of geen kinderen in huis

De keuze van een puppy of rashond hangt ook af bij de samenstelling van het gezin. Ook de leeftijd van de kinderen spelen hier een grote rol. In deze situatie moet je goed uitkijken wek hondenras je kiest. Welke leeftijd hebben u kinderen en kunnen ze reeds omgaan met honden. Hele grote honden met veel temperament zijn meestal niet zo geschikt om samen met kleine kinderen op te groeien. Het kunnen hele lieve honden zijn, maar toch kunnen ze zonder het te beseffen, kleine kinderen in bepaalde situaties aardig ten val brengen, omver springen of verwonden. In het andere geval zijn dwerg hondenrassen zoals een Toy poedel of Chihuahua minder geschikt voor heel uitbundige kinderen die liever veel wandelen, ravotten en sporten met de hond.

Honden die verharen

Zo zijn er veel honden die regelmatig verharen en dan zijn er hondenrassen die bijna geen haar verliezen. Veel hangt af van de soort vacht. Er zijn verschillende soorten vachten. Honden met een vacht die geplukt moeten worden, sommige vachten moeten geschoren worden en andere honden hebben lange vachten. Bij honden met lange vachten zijn er terug twee onderverdelingen, honden die verharen en honden die niet verharen. Kies je voor een hond met lange vacht die veel haar verliest kan je er van op aan dat er elke dag minstens twee tot drie maal daags zal moeten gepoetst worden. Voorbeeld een Berner Sennenhond verliest een massa haar, afhankelijk zijn leefplaats. Omgevingstemperatuur en vochtigheid spelen hier een grote rol.

Hoeveel tijd kunt u vrijmaken voor je hond

Nog een bijzonder punt waar je zeker moet rekening mee houden is de tijd die je kan vrijmaken voor je hond. Ben je elke dag tuis, dan zal dit weinig van tel zijn, maar gaat u elke dag werken, dan moet je er ook aan denken dat je hond elke dag alleen zal zijn of bij iemand die je hond dagelijks opvangt. Hou rekening dat je hond zich meestal aan de persoon zal hechten waar hij het meeste contact mee heeft. Sommige hondenrassen willen maar een eigenaar. Het tweede punt waar moet over nagedacht worden is de tijd die vrij kan gemaakt worden voor de hondenschool. Bepaalde hondenrassen zoals bijvoorbeeld de Duitse Herder of de  Bull Terrier vragen niet alleen een goede opvoeding, maar ook een juiste training. Dikwijls ben je dan verplicht om de hond wekelijks te trainen op een hondenschool. Doe je dit niet regelmatig, dan kan het voorvallen dat op korte termijn een onbetrouwbare hond kan verwachten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *